Cosmetische of esthetische tandheelkunde binnen Amsterdam

Cosmetische tandheelkunde: een verbeterde gebitsfunctie met fraaie tanden en kiezen

Een goede tandlijn en een mooie lach zijn belangrijk. Een cosmetische behandeling gaat echter verder dan `er goed uitzien`. Een goede, `esthetisch` verantwoorde positie van uw kiezen en tanden is namelijk belangrijk voor het functioneren van uw gebit.

Veel mensen knarsen omdat hun kiezen niet goed passen. Dat is vervelend, maar ook erg schadelijk voor uw tanden. Meestal krijgt u dan een knarsplaat voorgeschreven, maar dat is symptoombestrijding.
Correctie van de beet is meestal een doeltreffende behandelmethode.

"Kreeg u in uw jeugd geen orthodontische behandeling en is uw standafwijking door de jaren heen verergerd, dan gebruik ik vaste apparatuur. Om het esthetische aanzicht en de functie te verbeteren maak ik daarbij gebruik van facings of kronen van biologisch verantwoord materiaal .."

Porseleinen kroon of brug, duurzame vervanging van beschadigde tanden

Onze kronen en/of bruggen zijn een duurzame vervanging van uw tanden en kiezen die de oorspronkelijke vorm en functie van uw gebit zo veel mogelijk benaderen.

"Een kroon of brug herstelt niet alleen uw gebitsfunctie, maar verbetert ook het uiterlijk. Ik plaats een kleur- en slijtvaste kroon of brug wanneer uw kiezen of tanden geheel of gedeeltelijk ontbreken of wanneer uw kies verzwakt is door te grote vullingen .."

Natuurgetrouwe en duurzame kronen

Een kroon is een porseleinen kapje dat op uw afgeslepen tand of kies vastgelijmd wordt. Bij het plaatsen ervan is het mogelijk stand en vorm te verbeteren.

Een kroon zorgt voor het behoud van een kies of tand die verzwakt is door een te grote vulling. Ook wanneer u verkleurde of slecht gevormde tanden hebt die in het oog springen, kunt u kiezen voor een kroon.

Voor kronen en bruggen gebruik ik uitsluitend (niet-toxische) keramische materialen en cementen die biocompatibel zijn.

Een kroon is maatwerk dat na het prepareren en passen na twee weken kan worden geplaatst. De kosten van een kroon kunnen variŽren van 450 tot 600 euro.
Het is moeilijk om hier een exact bedrag te noemen, de kosten hangen af van:

  • het type implantaat waarop uw kroon geplaatst wordt;
  • het type opzetstuk dat wordt gebruikt;
  • het type kroon.

Kronen of implantaten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen wanneer u aanvullend verzekerd bent, komt u in aanmerking voor een vergoeding. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Bekijk onze tarieven voor kronen en bruggen.

Tandartspraktijk Meijer
Volkerakstraat 1
1078 XM Amsterdam
Noord Holland
+31 20 676 9026
info@tandartspraktijkmeijer.nl